gray

1950s São Paulo Penthouse Gets an Original Upgrade


Collect this idea

Brazil-based Estúdio Paralelo completed the restoration of a 1950s penthouse in São Paulo and renewed it for the needs of contemporary urban life. The room has a total area of ​​150 square meters (1615 square feet) and also has an unconventional layout.

"The apartment absorbs both floor plans of the two apartments per floor of this small building in Santa Cecilia, each with 60 square meters (646 square feet), and organizes the space in a way that is curious about the time it takes place. built, "according to the architects.

They preserved many of the original elements, such as the granite in the stairs and the wooden floors. They restored other details, such as the iron windows with electrostatic paint and the terracotta cement floor. The complex series of textures gives the penthouse in São Paulo an original appearance.

Collect this idea

"After being closed for 20 years, the owners bought not only the apartment, but also the promise to fight for the necessary renovations, which would be structural and require a lot of patience and planning," explained the architects. Some of the most important changes were updating the complete piping system and adding concrete roof slabs for support.

"The result is a clean space, with simple lines and a clear organization – without spatial hierarchy – the light spreads to every corner, which serves to show the original characteristics of the building", the designers conclude. Enjoy the photo gallery below and share your opinion with us! Information provided by Estúdio Paralelo; thanks photography Ricardo Bassetti.

Step inside the São Paulo penthouse

Collect this idea

Collect this idea
Collect this idea
Collect this idea
Collect this idea
Collect this idea
Collect this idea
Collect this idea
Collect this idea
Collect this idea
Collect this idea
Collect this idea
Collect this idea
Collect this idea
Collect this idea
Collect this idea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *